
Bebeklerde Kusma: Bebekler Neden Kusar, Nasıl Önlenir
Bebeğim beslenmeden sonra sürekli kusuyor ve genelde ağlıyor. Ne yapabilirim?
Bu kusmalar çoğunlukla zararsızdır. Bu nedenle endişelenmenize gerek yok. Sabırlı olmalısınız. Ayrıca katı gıdalara ve ayakta pozisyona geçiş sorunu çözecektir. O zamana kadar, alabileceğiniz bazı etkili önlemler şunlar:
Reflü ve kusma arasındaki fark nasıl anlaşılır?
Reflü, beslenme sonrasında sütün ağrısız şekilde çıkarılması, mide içindekilerinin yemek borusundan geri gelmesinin sonucudur ve bebeğinizin büyümesi üzerinde bir etkisi yoktur. Bu durumun nedenleri: bebeğiniz çok fazla yemiştir ve aslında sadece fazla miktarda yiyeceği dışarı atıyordur; ya da sindirim sistemi olgun değildir ve mide girişinde yer alan mide kapağı henüz düzgün çalışmıyordur.
Eğer minik sevgi yumağınız gündüz ve gece düzenli olarak sütünü kusuyorsa, mukusta meydana gelen enflamasyon, midede aşırı asitlenme ya da inek sütünde yer alan proteinlere alerji gibi nedenlerden ötürü gastro-özofejeal reflü olabilir. Geciktirmeden hemen çocuk doktorunuza danışın.
Bebeğinizin kusmasını önlemek için neler yapılabilir?
Bebeğinizin huzuru için, onun daha rahat hissetmesini sağlayacak bazı önlemler alabilirsiniz. Mesela, belki de bebeğinizi bir yukarı bir aşağı hoplatmak ya da uçak taklidi yaptırmak için iyi bir zaman değildir. Ama gazını çıkarmak yardımcı olacaktır. Ayrıca, bebeğinizi yatırırken kafasının biraz yukarıda olmasını deneyin (örneğin yatağının altına katlanmış bir havlu yerleştirin). Bezinin çok sıkı olmamasına dikkat edin, karnını sıkıştırıyor olabilir.
Eğer hiçbir şey işe yaramıyorsa ve bebeğiniz düzenli olarak kusuyor ve ağlıyorsa, rahatsızlığını giderebilecek ilaçlar da bulunmaktadır. Doktorunuzdan tavsiye isteyebilirsiniz.
Emziriyorsanız ne yapmanız gerekir?
Anne sütünde bir sorun olmadığı sürece mümkünse emzirmeye devam edin. Doktorunuzun tavsiyesine göre, sütünüzü sağarak uygun malzemelerle koyulaştırmayı deneyebilirsiniz. Doktor, bebeğiniz için en uygun olanı söyleyecektir.
İlgili Makaleler

Çekirdek Aile Olmak
Hep bebeğinizin gelişinin hayalini kurdunuz, şimdi yanınızda ve çok mutlusunuz ama evlilik hayatınız çok değişti.
2dk oku

Günümüzde Baba Olmak
İlk defa baba olanların ailede kendilerine yer bulmaları bazen zordur. Otoritemi korumak ile çocuğumla arkadaş olmak arasında nasıl denge sağlayabilirim?
2dk oku

Ailemiz Büyüyor!
Yeni bir bebek yolda fakat büyük çocuğumuz buna nasıl tepki verecek? Anlaşacaklar mı yoksa birbirlerini kıskanacaklar mı? Çok mutluyum fakat biraz endişeliyim.
3dk oku

Bebeğim Akşamları Ağlıyor
Bebeğim bir süredir günün aynı vakitlerinde, geceleri, bir türlü sakinleşmiyor. Karanlıktan mı korkuyor? Canı mı acıyor? Öfke krizi mi geçiriyor?
3dk oku

Babalar için; bebek bakımına giriş
Eğer yıllar önce birisi bana baba olacağımı söyleseydi kesinlikle inanmazdım... Başta biraz çekingen olsam da tüm hayatımı küçük hazineme adamaktan inanılmaz mutluyum.
1dk oku

Bebeğinizle Geçireceğiniz İlk Saatler!
Bebeğim doğdu: bu hayatımın en güzel günü! Saatlerce süren doğumu unuttum bile. İlk dokunuş, ilk emzirme ve ilk banyo... Yeni ve güçlü duygular hissediyorum.
2dk oku

Bebekler Ne Zaman Yürümeye Başlar?
1 yaşında, 15 aylıkken, 18 aylıkken? Bebeğimin ne zaman dünyayı o küçük ayaklarıyla keşfe çıkacağını merak ediyorum. Onun yürümeyi öğrenmesine nasıl yardımcı olabilirim?
4dk oku

İşe Döndüğümde Bebeğime Kim Bakacak?
İşe geri dönmek güzeldir ancak küçük meleğime bakacak doğru kişiyi bulmak çok önemli! Kreş, dadı ya da yatılı bakıcıdan birine güvenip seçebilir miyim? Biri diğerinden daha mı iyi?
3dk oku

Emzirmenin Anne Üzerindeki Etkileri
Bebeğime tam olarak uygun olan sütün her zaman elimin altında olması, diyet yapmadan kilo vermek, bu gerçek antidepresandan en iyi şekilde faydalanmak...
3dk oku

Çalışan Anneler ve Emzirme
Hamilelik iznim sona ermek üzere ve bebeğimi emzirmeye devam etmek istiyorum. Hem çalışan bir kadın hem de süper bir anne olmak mümkün mü? Kendimi bu konuda nasıl organize edebilirim?
2dk oku

Bebekle İletişim
Bebeğiniz ister el ve ayaklarını birbirine çırpsın, ister yüzünde gülücükler açsın ya da yatağında avazı çıktığı kadar ağlasın, her halükarda size bir şeyler söylemek istediği aşikar. Ama ne?
2dk oku

Yeterince Anne Sütü Üretebilecek Miyim?
Emzirmek istiyorum fakat sütümün yeterince besleyici olacağından ya da bebeğim için yeterli miktarda süt üretebileceğimden emin değilim. Süt üretimimi nasıl en üst seviyeye çıkarabilirim?
3dk oku

Anne Sütünün Faydaları
Sütümün içinde yok yok; yenidoğan bebeğimin besin öğesi ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde karşılıyorum ve içeriğinin aylar geçtikçe ve bebeğimin ihtiyaçları değiştikçe değiştiğini biliyorum.
3dk oku

Bebekler Ne Zaman İlk Kelimelerini Söyler?
Bebeğimin ilk kelimelerini söyleyişini duymak... Düşüncesi bile duygulandırmaya ve gururlandırmaya yetiyor! Bu muhteşem değişim sürecinde ona nasıl yardım edebilirim?
3dk oku

Emziren Annelerde Göğüs Bakımı
Bebeğimi doğduğundan beri emziriyorum ve bu harika bir deneyim! Fakat göğüslerimin bundan etkilenmesinden endişeleniyorum. Bunu önlemek için neler yapmalıyım?
4dk oku

Yeni Başlayanlar İçin Emzirme
BÖLÜM 2: İyi bir kavrama
Bebeğin iyi beslenmesi ve beslenme esnasında ikinizin de rahat olması nasıl sağlanır?
3dk oku

Emzirirken Yaşanabilecek Sorunlar ve Çözümler
Bebeğinizi emzirmek her seferinde yorucu bir deneyim değildir. En sık karşılaşılan zorlukları nasıl aşabileceğinize birlikte göz atalım.
3dk oku

Bebeklerde Gaz Çıkarma Teknikleri
Her beslemeden sonra bebeğimin gazını çıkarmam gerektiğini biliyorum ancak nasıl yapacağım konusunda emin değilim. Bununla ilgili tavsiyeye ihtiyacım var!
2dk oku

Emzirme
Emzirme ve bebeğiniz hakkında temel bir anlayışa sahip olmak, size bebeğinizi beslediğiniz ve desteklediğiniz her anın daha çok tadını çıkarma fırsatı verecektir.
4dk oku